Qış mövsümündə immuniteti gücləndirən ən yaxşı məhsullar - FOTO
Bu barədə Rusiyanın KDL Federal Tibbi Laboratoriyalar Şəbəkəsinin Tibb şöbəsinin müdiri Olqa Malinovskaya qış mövsümündə orqanizm üçün faydalı qidalardan danışarkən bildirib.
Həkim ilk olaraq duza qoyulmuş kələm yeməyin vacibliyindən danışıb.
“Bu probiotik həzm üçün faydalıdır, “B”, “C” və “K” vitaminləri, fosfor, kalium, sink mənbəyidir”, - deyə o izah edib.
Malinovskaya həmçinin xurma yeməyi tövsiyə edib. Onun sözlərinə görə bu meyvənin tərkibi “B”, “A”, “PP”, “C” vitaminləri, dəmir, kalsium və xüsusilə qalxanvari vəzi üçün vacib olan yodla zəngindir. Mütəxəssis qeyd edib ki, xurma meyvələrində almadan iki dəfə çox faydalı lif var.


“Qurudulmuş qabığı, məsələn, çaya əlavə etməklə və ya yemək bişirərkən qabıqdan istifadə etməklə ondan maksimum fayda əldə etmək mümkündür”, - həkim qeyd edib.

İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu Xəbəra şərh əlavə edə bilməz.