50 yaşdan sonra necə qidalanmaq lazımdır?
Dietoloq Yelena Sviridova 50 yaşdan sonra sağlamlığı qoruyan pəhrizi açıqlayıb.HESENESKERI.AZ “lent.az”a istinadən xəbər verir ki, dietoloq bildirir ki, orta yaşlarda pəhrizdə zülalın miqdarını artırmaq lazımdır.
Onun sözlərinə görə, bu, əzələlərin və sümüklərin sağlamlığını dəstəkləyir:
"Həftədə bir dəfə bir stəkan sümük suyu içmək lazımdır. Sümük suyu oynaqların sağlamlığını yaxşılaşdıracaq və həzm sisteminin sağlamlığını dəstəkləyəcək. Eyni zamanda, yarı bişmiş ət məhsulları pəhrizdən xaric edilməlidir. Qəhvə istehlakını azaltmaq mütləqdir. Bu içki qan təzyiqini aşağı salır. Buna görə də mümkün qədər az içmək daha yaxşıdır. Sağlam dəri, saçları və görmə qabiliyyətini qorumaq üçün E vitamini olan qidaları istehlak etmək lazımdır".
İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu Xəbəra şərh əlavə edə bilməz.