Əhaliyə ŞOK XƏBƏRDARLIQ - Ölə bilərsiniz!
Almaniyadan İstanbula istirahətə gələn Böcək ailəsinin Ortaköydə yediyi yeməklərdən sonra 3 nəfərin həyatını itirməsi hər kəsin beynində eyni sualı yaradıb: Küçədən nə yemək olmaz?Professor Kaan Yılancıoğlu küçədən alınması ən riskli 10 qidanı və səbəblərini açıqlayıb.
Musavat.com həmin qidaları təqdim edir.
Açıq şəkildə satılan midyə
Qum, bakteriya, ağır metallar… Qida zəhərlənmələrinin böyük hissəsi buradan qaynaqlanır.
Küçədə bişirilən kokoreç
Temperatur nəzarəti yoxdursa, salmonella və kampilobakteriya üçün ideal şəraitdir.
Doğranmış meyvə
İstifadə edilən bıçaq və suyun təmizliyi bilinmir.
Açıq havada qalan souslar (mayonez, ketçup)
İsinmiş souslar toksin istehsal edən bakteriyalar üçün əlverişlidir.
Uzun müddət açıq havada saxlanılan balıq-sendviç
Balıq + isti hava = histamin zəhərlənməsi riski.
Küçədə qızardılan kartof və ya börək
Yağın neçə dəfə istifadə edildiyi bilinmir.
"Buxarı çıxmayan", yəni yetərincə bişməmiş dönər
Ət kifayət qədər qızdırılmayıbsa, E.coli təhlükəsi var.
Yuyulmamış göyərti ilə hazırlanan tost, sendviç və salatlar
Su mənbəyi şübhəlidirsə, parazit riski yüksəkdir.
Açıq şəkildə satılan südlü şirniyyatlar
Süd + isti hava = qida zəhərlənməsinin "şahı".
Mənşəyi bilinməyən şərbətli şirniyyatlar
Şərbət saatlarla açıq havada qalır - bu isə bakteriyalar üçün ideal çoxalma mühitidir.
İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu Xəbəra şərh əlavə edə bilməz.




















































